Christel Bouwmeester-Wassenaar

Biografie

Biografie
Als jongste telg uit een Haarlems gezin met drie kinderen was Christel, net als haar broer, voorbestemd om als vierde generatie het familiebedrijf in bed-en-textiel voort te zetten. Echter, op het Ondernemerscollege bleek al snel dat haar talenten op een ander vlak lagen. 

In 1995 studeerde ze af  als illustrator aan het Grafisch Lyceum Amsterdam. Ze vervolgde ze haar creatieve studiepad aan de KABK in Den Haag. Hier volgde zij de richting Grafisch- en Typografisch ontwerp. Tekenen en schilderen waren een belangrijk onderdeel van het studiepakket. Vooral portret- en modeltekenen behoorden tot haar favoriete vakken. Ook ontstond hier haar interesse in boekontwerp. In 1999 ging ze parttime aan de slag als freelance grafisch ontwerper.

In 2001 startte ze het grafisch ontwerpbureau Podivium en stortte ze zich op de uitgeverswereld. Inmiddels heeft ze vele boekontwerpen gerealiseerd voor diverse bekende en minder bekende uitgeverijen. Sinds 2010 werkt ze samen met studiegenoot Marijn van der Wateren en gaan ze terug naar de roots; illustreren. Maar daar blijft het niet bij. Sinds enkele jaren beperkt ze zich niet langer tot de toegepaste kunst, maar werkt ze inmiddels ook als beeldend kunstenaar in de tekenkunst.

Christel’s werk kenmerkt zich door haar snelle handschrift. Vluchtig en los. Ze heeft het zelf dan ook eerder over schetsen dan tekenen. Ze gebruikt materialen die makkelijk vermengen met water. Ze laat zich dan ook graag (ver)leiden door het element. Uitzonderingen daargelaten kom je niet veel kleur tegen in de werken van Christel. “Kleur is lastig. Het is zo groots. Ik hou het graag eenvoudig. Een stukje papier en een krijtje past altijd in je tas. Kleur moet iets toevoegen. De basis moet gewoon staan.”

0643991182
info@christelbouwmeester.nl
www.podivium.nl

FacebookTwitter en Instagram

 

 

© 2023 Christel Bouwmeester-Wassenaar

Website gerealiseerd door Grimago Creatieve Werken