Christel Bouwmeester-Wassenaar

Houtvaart-Inspiratie

Tentoonstelling: Houtvaart-inspiratie
Van 27 april t/m 7 juli 2019
De Hoofdwacht, Grote markt 17, Haarlem
Tentoongestelde werken: 3

Inspiratie

Vroeger was ik een zwemmer. In de winter zwom ik verwarmd en overdekt, maar in de zomer koos ik steevast voor de Houtvaart. Twee a drie ochtenden in de week maakte ik mijn gang naar het water van dit oer-Haarlemse zwembad. Dan zette ik vanuit de douche mijn natte voetafdruk op de koude betonnen stenen en snelde ik het water in om de koele ochtendbries te verruilen voor het ijzig koude water.

Terwijl ik mijn baantjes trok had ik geen weet van de meterslange buizen die onder het bad liggen. Je staat niet stil bij de techniek die het mogelijk maakt dat jij in dat schone water je meters maakt. Die donkere, bedompte en ongeplaveide ruimten staan in een schril contrast met het lichte en ruimtelijke van die in de zon glinsterende oppervlakte.

En juist daar, in die duistere kelders, proef je de geschiedenis van het oude zwembad. Dooreengevlochten oude en nieuwe buizen vertellen een verhaal, over de gang van het water, van toen naar nu. Verborgen in het duister, maar onmisbaar voor ons vermaak in het licht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Christel Bouwmeester-Wassenaar

Website gerealiseerd door Grimago Creatieve Werken